Veelgestelde vragen

We zamelen gebiedsgericht bedrijfsafval in. Met onze unieke fijnmazige inzameling in steden schiet het restafvalpercentage van ondernemers naar beneden en is het gebied verlost van de grote afvalproblemen zoals te veel vervuilende vrachtwagens, rondzwervend afval en volle containers in de straten.

Klanten

Onderstaand een greep uit de vragen die onze klanten en deelnemers stellen.

Welke bedrijven kunnen meedoen?

Alle bedrijven in een Oscar gebied kunnen meedoen. Ook als je in een sector zit die wij nog niet aanbieden, dan regelen we dit voor je. Zo halen we al gescheiden afval op voor kantoren, festivals, theaters, horeca en heel veel soorten MKB-ers.

Ik zit niet in een Oscar gebied, kan ik toch meedoen?

Dat gaan we voor je uitzoeken! Ons doel is om steden afvalvrij te maken, dus als jij in een stedelijk gebied gevestigd bent en jouw gebied geschikt lijkt voor onze manier van inzamelen, dan gaan wij op onderzoek uit. Neem dus gerust contact met ons op!

Welke soorten afval zamelen jullie in?

Alles. En daarbij scheiden we de stromen zo goed mogelijk. Zo kunnen we heel veel afval als grondstof hergebruiken. In veel van onze gebieden is het restafval op deze manier binnen 1 jaar gehalveerd.

Staat jouw vraag hier niet bij? Laat het ons weten!

Gebieden

Onderstaand een greep uit de vragen die gemeenten en gebiedseigenaren stellen.

Zijn bedrijven in mijn gebied verplicht om mee te doen?

Nee, deelname is vrijwillig. Ondernemers hebben zelf de taak om hun afvalverwerking te regelen. Oscar maakt ze dit gemakkelijk, maar het is niet verplicht. Wel doen we er alles aan om bedrijven te enthousiasmeren voor deelname.

Wat moet ik faciliteren binnen mijn gebied?

We hebben 1 centrale plek nodig die als afval-hub gebruikt kan worden. Wij richten deze plek in en zorgen ervoor dat alles netjes blijft.

Moet ik zelf deelnemers werven?

Nee. Zodra we mogen beginnen in het gebied gaan wij aan de slag met het werven van deelnemers.